Seramik hamuru ile aklınıza ne gelirse yapabilirsiniz. İster kalıp kullanarak ister ellerinizle özgün çalışarak değişik dekoratif çalışmalar yapabilirsiniz.
Kalıp nasıl hazırlanır
Çamur alınır, istediğin şekilde çalışmayı oyarak yapılır. Heykel veya rölyef gibi
Daha sonra yaptığınız çalışmanın dışını 4 cm yükseklik olacak şekilde kalın folyoyla çevrilir. alt kısımdaki çamurla folyo arasındaki boşluklar ek bir çamurla iyice sıvanarak örtülür ki alçı akmasın. İçine Arap sabunu iyice sürülür. Erken donan alçıya su dökülür, yoğurt kıvamında olmalı. Alçı hazırlanan kalıba dökülür. Alçı donunca ters çevirerek birbirinden ayrılır.
Seramik hamuru malzemesi
- 1 kahve fincanı tutkal
- Yarım su bardağı içme suyu
- 1 tatlı kaşığı el kremi arko Nivea herhangi biri)
- 1 tatlı kaşığı kokusuz vazelin
- 1 kahve fincanı mısır nişastası
Seramik hamurunun hazırlanışı
Tencereyi ocağın üstüne koyun. Tutkal, su, vazelin ve el kremini katıp, iyice karıştırın yüksek ateşte 3-4 dakika karıştır. Ocağın altını kıs nişastayı ekle, karıştırmaya devam et. İçinde topaklar olmamasına dikkat edin. Hamur tencereye yapışmıyorsa kullanıma hazırdır. Unutmayı kullanılmayacak eski bir tencere seçin ,teflon olmasın.
Nemli havluya koyup, yoğurun. Hamur soğuyana kadar devam edin. Daha sonra havludan ayırım yüzeye nişasta dökün, ellerinize de nişasta kullanın, poğaça yaptığınızı düşünün oklavayla açıyorsunuz. El ve yoğurduğunuz yüzeye yapışmasın
İsterseniz daha önceden hazırladığınız kalıpları kullanarak, çeşitli dekorasyon aksesuarları yapabilirsiniz. Ayrıca çok moda olan ve duvarlara asmak için yapılan, tabaklar yaparak, evinizin çok daha şık görünmesini de sağlayabilirsiniz fazla olan seramik hamurunu streç filme sardıktan sonra bir kavanoza koyarak, uzun süre boyunca saklayabilirsiniz. Unutmayın kavanozun ağzı iyice kapalı olmalı hava almamalı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder